Geschreven door onze leden en clubkeurmeesters. Verslagen van show door de ogen van een keurmeester of juist van een fokker.

Voor ik Tiel kon bereiken duurde even. Want de heren van Rijkswaterstaat  had besloten nu net op onze jongdierendag het viaduct bij Tiel onderhanden te nemen. Dat gold ook voor de meeste inzenders die allemaal via omleidingen de halve Betuwe gezien hebben. Na eerst de penningmeester activiteiten tot een goed einde gebracht te hebben, er betalen steeds meer leden via de bank  dus mijn werk wordt steeds makkelijker. Kon ik aan de keuring beginnen.

Donderdagavond 12 oktober ging ik op reis met mijn Orpingtons Buff naar de Peelhorstshow om daar de concurentie aan te gaan met andere fokkers of om in ieder geval andere leden van de club te ontmoeten. De show was tenslotte aangewezen als kampioensshow in plaats van Gallinova.

Ook deze keer weer hadden verschillende leden / fokkers van onze speciaal club de GAASTERLANDSHOW in Balk Friesland aangedaan om hun dieren te laten voorzien van een predicaat door 2 van onze clubkeurmeesters. We mochten als organiserende vereniging Balk bijna 90 dieren van de NSODC inkooien en hadden voor de keuring de heren Ad Rijs en Gerard Tesselaar ingehuurd. Er zat een speciaal tintje aan de keuring van Gerard Tesselaar. In eerste instantie zou Berend Klein dit jaar in Balk komen keuren, echter Gerard had aangegeven dat dit zijn laatste jaar als keurmeester zou zijn. Daarom hebben we in overleg met Berend besloten om dit jaar Gerard nog een maal uit te nodigen en Berend volgend jaar de dieren te laten keuren. Beide heren konden zich in dit voorstel vinden, vandaar dat Gerard voor zijn laatste keuring op de Gaasterlandshow was. Tijdens het middageten werd door de voorzitter van Balk, Tallinus Boschma het feit nog even aangehaald dat we Gerard voor de laatste keer als keurmeester op de Gaasterlandshow hadden. Hij werd hiervoor bedankt en kreeg van de voorzitter een mooie bos bloemen.